• 1 éves bambulása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Azzal kapcsolatban lenne egy kérdésem, hogy lányom 14 hónapos, és napjában többször veszem észre, hogy nagyon elbambul, és még azzal sem tudom kizökkenteni, hogy szólok neki, vagy a kezemet mozgatom előtte. Csak úgy sikerült, hogyha hozzáérek. Sajnos saját okból kifolyólag viszonylag tisztában vagyok az epilepszia fajtáival (nem volt még epilepsziás rohamom, de agydaganatom van, és ez bármikor játhat rohammal az orvosom szerint), és onnan tudom, hogy a gyerekeknél ez egy jellemző tünet. Kissé aggódom, mert nekem kicsit soknak tűnik az, ahányszor elbambul naponta. Kérdésem az lenne, hogy jogos-e az aggodalmam? Jelenleg külföldön élünk, de pár héten belül megyünk haza, akkor elmegyek a gyerekorvoshoz, de addig is kíváncsi lennék a véleményére. Ja, és lányom semmilyen rendellenességgel nem született. Előre is nagyon köszönöm válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a révedés, epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Lehet az elbambulás egyfajta epilepsziás rosszullét. Ezt csak úgy lehet igazolni, ha gyermekneurológiai vizsgálaton esik át a kislány és készítenek neki egy EEG vizsgálatot. Ha hazajöttek, a házi gyermekorvosuktól gyermekneurológiai szakrendelésre kérjenek beutalót.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 24., 16:17; Megválaszolva: 2011. november 28., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: