• Hirtelen rátörő aluszékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt vebdoktor! az a kérdésem.hogy a gyermekem aki középiskolás többször elalszik az órákon kb11óra tájban,este rendesen alszik,ez az aluszékonyság hirtelen tör rá,epilepsziás 2x volt rohama 6év alatt,és rendszeresen szedi a convulexet.holnap felkeressük a háziorvost,mert agódok érte.a férjem júniusban hunyt el,akihez nagyon ragaszkodott a gyermekem.kiváncsian várom a véleményét.válaszát köszönöm.üdv.marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia, kóros aluszékonyság témában

        Kedves Kérdező! Hirtelen rátörő alvás a catalepsia nevű betegségre jellemző, de erre az is jellemző, hogy nem csak naponta egy-egy alkalommal jelentkezik, hanem többször is, ha ingerszegény környezetbe kerül az illető. Emellett vérszegénység, gyógyszermellékhatás is ehet a háttérben. Neurológusukkal kellene megbeszélniük, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégezzék.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 23., 12:33; Megválaszolva: 2011. november 25., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: