• Gerinc sérvet kell e műteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr úr/Dr nő ! Olyan kérdésem lenne,hogy hónapok óta olyan problémával küzdök,hogy zsibbad a vállam a nyakam az ujjaim vége és retentő mod fáj a nyakam és néha tartani is fáj.Kaptam beutalókat mr vizsgálatra és ct re is.A vélemény amit a papírra feltüntettek a következő:Spondylosis cervicalis.Polydiscopathia.A C. V-VI.résének megfelelően bal oldali lateralis helyzetű osteophyta discus complexus gyöki érintettséget okoz.A C.VI-VII.résének megfelelően az osteophyta mellett egy lateralis,illitve foraminalis helyzetű hernia látható.Olyan kérdésem lenne ,hogy elküldtek egy ideg sebészhez és azt kaptam,hogy ez semmi!!Nem tudom most mit tegyek mert a neurologusom azt mondta hogy ezt müteni kell a másik azt mondta nem.Akkor most mi lesz?Köszönöm elöre válaszát Edina

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! Az idegsebésznek olyan szempontból igaza volt, hogy semmi olyan elváltozás nincs, amit műteni kellene. A tünetei alapján sincs olyan ami abszolut műtéti indikációt jelentene. Konzervatív kezelés szükséges, mely gyógyszeres kezelést, fizioterápiát és rendszeres gerinctornát jelent.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 22., 13:39; Megválaszolva: 2011. november 25., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: