• Miaszténia gravis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom egy hét alatt annyira legyengült hogy már a lábán nem tudott megállni.Amikor neurologushoz kerültünk vele a doktornő miasteniát diagnosztizált. A CT nem bizonyitotta be 100% -ban hogy az, a mágneses rezonancián nem látszott semmi elváltozás sem a gerincoszlopon sem máshol.Egy tesztet csináltak a vérből nem tudom pontosan a teszt nevét de amikor az eredmény megjött 0,35% volt az eredmény. Mindezek után még most sem tudom pontosan hogy valóban miaszténia vagy sem .A miaszténia kezelésére kapja a miastint, naponta háromszor . A keze erősödik de a lábai nem . Mi Marosvásárhely közelében élünk,Romániában.Nem tudom hogy Magyar országon milyen kezelések vannak erre a miaszténiára,és van e valamilyen Vizsgálat amely után pontosan tudni hogy miaszténia e vagy sem.Mindent megtennék hogy kiderüljön hogy nem miastenia de nem tudom hogy mit kellene tegyek . Ha tudnának nekem ebben segiteni

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a myasthenia gravis témában

        Kedves Kérdező! A myasthenia diagnózisához szükség van ENG és EMG vizsgálatra ahhoz, hogy a diagnózis biztos legyen. Ezek mellett a vérből az acetilkolin receptor ellenes antitestet lehet kimutatni. A kezelésének alapja a piridosztigmin, melyet súlyos esetben ki lehet egészíteni szteroid kezeléssel és plazmaferezissel. Beszélje ezt meg ottani kezelőorvosukkal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 17., 14:51; Megválaszolva: 2011. november 21., 20:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: