• Zsibbadás és érdagadás a karon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr,nő! Sallai László vagyok .Az a problémám hogy nagyon sokszor zsibbad a kezem és a bal kezemen az erem mindig kidagad amikor zsibbad a kezem ,mind a 2 kezem szokott zsibbadni kb. minden nap ,amikor megyek a villamoson és kapaszkodok 5 perc után elkezd zsibbadni a kezem és olyan érzésem van mintha lefagyna a kezem. és nem érzem a kezem, ilyenkor a kezem vörösödik 1 kicsit... voltam iskola orvosnál ott mondtam hogy alkoholt fogyasztok sokat és mondták hogy ez a baja. ,de 2 évvel ezelött aztmondák az orvosok hogy gerinc púpom is lehet és kicsit ferde a gerincem.. még olyan is van hogy pl:étterembe ülök és azt figyelem hogy engem ki néz. és mondták nekem az orvosok hogy lehet hogy elkéne menjek pszihiátriára .... .Nemtudom hogy ezek hogy függnek össze ezért szeretnék segítséget kérni. De a legnagyobb problémám a zsibadás.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A kétoldali kézzsibbadás nagy valószínűséggel úgynevezett carpalis alagút szindróma következménye, melynek hátterében az ideg nyomódása áll a csukló magasságában. Javasolt elmennie tehát ideggyógyászhoz, addig is szedjen B-vitamint. Az alkoholfogyasztással hagyjon fel, mert minden szervrendszert károsíthat, súlyos szövődményei lehetnek. A másik probléma miatt pszichológus felkeresését javaslom.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 15., 14:57; Megválaszolva: 2011. november 16., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: