• CA 15-3,Mysoline.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/No! Tobb mint 2 eve nem forgo tipusu szeduleses gyengeseg erzesem van ,ami lab ingadozassal tarsul a bokatol a talpig.Ver analizisek , fejrol MR, nem mutattak ki semmi rendellenesseget.Iden oktoberben a neurologus szakorvos beutalt a korhazba, mivel parkinsonra gyanitott a lab ingadozas miatt, kezeim,fejem nem reszket.A levodopa teszt negativ lett,ezert a miasztenia gravis betegsegre gyanitott, de nem reagaltam a miostinra sem es az EMG vizsgalat , az acetilkolin receptor elleni antitest ,es az antitest anti AND analizisek sem bizonyitottak a miaszteniform szindroma (Eaton –Lambert) jelenletet. Kiutalaskor javasoltak a kovetkezo analiziseket: CA 15-3, CA 125, CA 19-9, Her2/neu.Az eredmenyek az utolso 3-nak jok, de sajnos a CA 15-3 marker 28,81 erteket mutat ami kissebb kene legyen mint 25.Mivel a kellemetlen inogo,bizonytalansag ,gyengeseg erzesek megvannak (foleg labon allas es jarkalas kozben tapasztalom) hat nagyon zavar az allapotom,es mar minden roszra kezdek gondolni.A doktorur kerdezte hogy ha van gond a gyomrommal ,en nem tapasztaltam eddig semmit ,de a CA 15-3 talan a mellrakra utal?Persze en nem vagyok orvos ,nagyon szeretnek egy felvilagositast kapni Ontol,mennyire veszes ez az ertek,mi a teendom On szerint?Miert kerte a neurologus ezeket az analiziseket?A labingadozasokra amit “also vegtagok ortosztatikus tremor”-nak nevezett, Mysoline 250mg-os gyogyszert irt fel amit sajnos Erdelyben nem lehet megszerezni.1999-ben elvoltak tavolitva a nemi szerveim(meh,petefeszkek ,vezetekek)mivel a mehtestbol vett biopsziaban atipikus valtozast talaltak,de mutet utan nem kellett semmi kezelest csinalni.62 eves vagyok es autoimmun tireoiditiszom van,a pajzsmirigy alulmukodesre euthyrox tablettet szedek es a TSH ertek normal tartmanyban van.Bocsanat a hosszu leirasert,valaszat nagyon koszonom.Tisztelettel KJ.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a myasthenia gravis, szédülés témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom miért kért a neurológus tumormarker vizsgálatot, talán paraneoplasias szindróma, tumorhoz kapcsolódó, a tumor által termelt anyagok hatása más szervekre, miatt. A véleményem szerint a panaszai a pajzsmirigy betegségével vannak összefüggésben, a tünetei alapján leginkább polyneuropathaira gondolnék, ez irányban kellene vizsgálatokat végezni. Autoimmun betegségekhez társulhat polyneuropathia (kisidegbántalom). Beszélje ezt meg az ottani kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 13., 20:52; Megválaszolva: 2011. november 17., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: