• gyakori elesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb 5 éve különböző gyakorisággal megbotlok, vagy kibicsaklik a lábam,és azonnal elesek.Nem szédülök,nem vagyok bizonytalan,nem vagyok fáradt.Azt mondják mások,amit én nem érzek-,hogy a jobb lábamat nem emelem fel eléggé.amit mostanában figyelek,és valóban előfordul,de nem mindig.Nem esik nehezemre felemelni,nem fáj a lábam.Tudok gyalogolni is elég sokat.Voltam már több orvosnál is,nem tudták megállapítani az okát.Köszönöm előre is a válaszát Galóné Polgár Lilla u.i.Cukros vagyok,inzulinos,8-12 közötti nappali értékkel.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Ha a lábát nem emeli fel eléggé és úgy botlik meg, akkor valószínű, hogy a láb felemelésében szerepet játszó izmok gyengesége áll a háttérben. Ennek oka lehet az ágyéki gerinc degeneratív elváltozása pl. porckorong betegség, meszesedés vagy kisidegbántalom. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol a vizsgálat után a megfelelő vizsgálatokat elő tudják írni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 09., 11:13; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: