• EEG lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        EEG lelet Én egy szlovákiai 29 éves anyuka vagyok. Megpróbálom érthetően leforditani EEG leletemet - meg szeretném Önt kérni, hogy értelmezze: Lelet: Az alaptevékenység viszonylag szabályos, főleg az ébrenlét-alvás (vigilita) - ezt nem tudtam pontosan forditani, valami alvással kapcsolatos kifejezés -iingadozásnál kevés stabil alfa 10-11 c/s frekvenciánál 50 mikrovoltig. A jobb parietális részben időszakosan megjelennek éles elemek, az amplitudójukkal enhén befolyásolják az alaptevékenységet. Ezek néha megjelennek a P4-es elektrodánál. A Berger reakció jól kifejlett. Az éles elemek kumulálodnak hiperventiláció végén. Bocsánat az esetleges hibákért. Szóval az orvosom semmit nem mondott a lelettel kapcsolatban. Az EEG azért csinálták, mert bizsergett és gyengébb volt a bal oldalam, fájt a fejem, szédültem. Csináltak MRI-t is - negativ lett, voltam szemészeten és immonolgián-szintén negativ. Nagyon megijesztettek az SM-mel, úgyhogy lelkleg teljesen kikészültem. Egyébként sokat fáj a fejem, aurás migrénem van középiskolás korom óta - neurológus diagnosztizálta. Kérem a tanácsát az EEG leletet illetően. Az orvosom csak annyit mondott, hogy pszichés alapon vannak a tüneteim és menjek pszichologushoz. Tényleg igy van? Köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a EEG lelet témában

        Kedves Kérdező! A tünetei, amiket leírt teljesen megfelelnek auras migrénnek, nem kell semmilyen komolyabb betegséget keresnie a hátterében. Az, hogy korábban a migrén nem járt hasonló panaszokkal, az nem jelenti azt, hogy ezek a tünetek nem felelnek meg neki. Az EEG-én a leírás alapján egy kisfokú működészavart írtak le a jobb féltekében a fali lebenynek megfelelően. Az EEG pillanatnyi állapotot tükröz, az agy pillanatnyi működéséről ad információt, ami lehet, hogy 5 perc múlva már teljesen más. SM biztosan nem áll fenn, hisz az MR negatív. Nyugodjon meg és fogadja el,hogy az aurás migrénjének egy újfajta megnyilvánulásáról van szó.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. november 05., 21:01; Megválaszolva: 2011. november 13., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: