• Lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves WEBBeteg! Kb. 2-3 hete jelentkeztek a panaszaim, amelyek a következők: egy-egy pillanatra tompa fájdalom jelentkezik a lábamban (rendszerint az alsó lábszárakban, jobb-bal lábban egyaránt előfordul), naponta többször, általában ülés közben. Pár mp-ig tart, aztán elmúlik. Voltam már háziorvosnál, megnézte a lábaimat, sem csomót, sem más elváltozást nem látott rajtuk, visszerem sincs, így nem igazán tudott mit mondani rá. Jelenleg torokfájással és náthával is küzdök. Pár hónapja előfordult, hogy a menstruáció jelentkezése előtti napokban mozgás közben fájtak a talpaim, térdeim, csuklóim, ujjaim, majd a vérzés jelentkezését követően megszűntek a panaszok. Lindynette 75/20 fogamzásgátlót szedek, ma érek a 7 napos szünet végére, tehát ma este kell újra kezdenem a gyógyszer szedését. A kérdésem az lenne: lehet bármi köze a panaszaimnak a fogamzásgátló tablettához? A háziorvos szerint (kiindulva a korábbi esetből) előfordulhat, hogy a hormonális változások miatt van ez. Illetve még egy kérdés: 2 hét múlva anyajegy-eltávolításom lesz, helyi érzéstelenítéssel. Ez befolyásolhatja a tabletta hatását? Előre is köszönöm a segítséget!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a lábfájás témában

        Tisztelt KÉrdező! Valóban a hormonális változásokhoz tudnám én is kötni ezeket a bizonytalan mozgásszervi panaszokat, hiszen ahogyan ön is leírja, a háziorvos sem talált különösebb kézzel fogható elváltozást. A tabletta hatásást nem fogja befolyásolni az anyajegy levétele helyi érzéstelenítésben!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. október 30., 12:48; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: