• Bokasérülésemmel kapcsolatban kérdeznék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!!Október 14-én azaz 2 hete és 2 napja Részleges Bokaszalagszakadást szenvedtem!!!A leletre ez volt írva:A tartott felvételen a boka külső része laterálisan kisfokban megnyilt!!Az eset napján az ellátóorvos azt mondta hogy 2 napig pihentessem polcoljam jegeljem.és írtak fel bokarögzítőt..és utána mehetek iskolába..de mivel a fájdalom és a duzzanatnem múlt visszamentem de akkor már egy másik orvos volt aki további 1hét pihentetést javasolt!!A duzzanat már helyenként lement de még ahol a bokacsont van ott meg van még duzzadva és nem akar onnan lemenni helyenként pedig kék és lila foltos!!visszamentem controllra ott az orvos megvizsgálta a bokámat és azt írta a leletre hogy a felső ugróizület nem nyílik meg!!moondta hogy jövőhéten mehetek iskolába!!Mennék is de még mikor rálépek fáj egy kicsit és feszül főként a duzzanatnak köszönhetöen és nem is nagyon hajlik!!Egy pár napja már próbálgattam ráálni teljes súlyommal de akkor megint bedagat igaz már nem annyira!!A kérdésem az lenne hogy elkezdhetem e már egy kicsit tornáztatni hajlitgatni hogy rögzítőben már tudjak vele normálisan menni 1 hét mulva iskolába???Mit javasol???Válaszát előre is köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a Részleges bokaszalag szakadás témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Ha tényleg részleges bokaszalag szakadása van, az 4 hét tehermentesítés bokarögzítőben. 1-2 hét fekvés és 2 hét mankóval terhelés nélküli járás. 4 hét után fokozatosan terhelve a 6 hétre célszerű elérni a teljes terhelést. Az Én gyakorlatomban így kezelem a részleges bokaszalag szakadást. Ha csak szalag megnyúlás van akkor 1 hét kíméletes végtaghasználat rögzítőben, majd még két hét fokozatos terheléssel járás szintén rögzítőben és aztán rögzítő nélküli teljes terhelés.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. október 30., 06:57; Megválaszolva: 2011. október 31., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: