• humerus proximalis végének törése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő/ ! Azt szeretném kérdezni,hogy természetes-e,ha kattog a vállam és olyan,mintha kattanás után eltávolodna egymástól valami? Ez a kattogás különösebb fájdalommal nem jár. Szept.11.-én volt a törés,most gyógytornára járok.Lassan javúl,de zavar ez a kattogás. A gyógytornász nem tudja,mi lehet az oka,és hogy elmúlik-e? Meggyógyul-e ez a törés 100%-ban? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel:Adamecz Anna

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállkattogás, felkarcsont törés témában

        Pontos válaszhoz ismerni kellene a korábbi vizsgálati eredményeket, röntgeneket és egy fizikális vizsgálat is szükséges lenne. Ezek nélkül, csak általánosságban tudok válaszokat adni. A törés jellegétől, szintjétől, a csontozat állapotától, járulékos lágyrész sérülés meglététől függ a gyógyulás mértéke és időtartama. Az elmozdulás nélküli ún. sebészi nyak törésnek jó a gyógyhajlama, de a felkercsont fejét is érintő sérülések rosszabb prognózisúak. Pontos válaszért keresse fel korábbi kezelőorvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 28., 08:32; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: