• AtlasPROfilax

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Közel húsz éve szenvedek, porckorongsérv miatt. 2002-ben bal oldali L V-s discus hernia miatt, műtét történt. Az utóbbi években, újra fokozódott a nyaki, vállba kisugárzó, és deréktáji fájdalom, és a lábfej külső részén, illetve a sarkamon észlelt zsibbadás. Nyaki és ágyéki gerinc felv. C-gerinc MRI, L gerinc CT vizsgálatok eredménye: Nyaki gerinc MR-n CIV-V-s medialis protrusio, gerinc CT-n LIV-s protrusio, L V paramed. discus hernia és bo.periradicularis hegesedés. Nemrég olvastam egy új, Atlas profilax nevű eljárásról, amelyről többek között, ezt írják: R.C. Schümperli a világon egyedülálló módszert dolgozott ki az Atlasz luxációjának egyetlen kezelésével való precíz, veszélytelen és maradandó elhárítására. A rövid nyak- izmok feszültéségét bizonyos pontokon feloldja, és ezáltal lehetővé teszi, hogy az Atlasz a természetes helyére kerülhessen. Az öngyógyulási folyamat ellenőrzése és támogatása elengedhetetlen. Bővebben itt olvasható: http://atlaszprofilax.hu/ illetve: http://www.atlaszprofilax.hu/atlasprofilax/atlas.html Kérdésem az, hogy valóban gyógyítható-e, a fent leírt módon a porckorong-sérv, és hogy egy ilyen beavatkozásnak vajon nem lehet-e nyaktól lefelé bénulás az eredménye, vagy egyéb súlyos szövődmény? Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        Az Ön kérdése inkább az idegsebészet tárgykörébe tartozik, de általánosságban tudok Önnek tájékoztatást adni. Az Ön által leírt eljárás nem sérvek kezelésére szolgál, hanem a csigolyatestek egymáson való traumás, vagy kopásos elcsúszás kezelésére. Így az Ön esetében ez nem alkalmazható. A sérvek és kiboltosulások kezelésére a fizikoterápia és a műtét a megfelelő. Pontos válaszért és esetleges műtéti egyeztetésért keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 25., 14:11; Megválaszolva: 2011. október 26., 11:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: