• Ujj recsegtetés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Már legalább 6-7 éve napi szinte rengetegszer recsegtetem az ujjaimat. Annyira az életem részévé vált, hogy már követni sem tudom, mikor csináltam utoljára. Fiatalabb koromban sokszor riogattak azzal, hogy ez káros, és hogy már 40 évesen remegni fognak az ujjaim. Ez igaz? Milyen hatással van a recsegtetés az ízületekre? Le kellene szokjak róla? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ízület ropogása témában

        A rendszeres "recsegtetésnek" ismertek káros következményei is. Az ízületi porcok, szalagok károsodhatnak. Ez nem ujj remegést, hanem fájdalmat, mozgásbeszűkülést eredményezhet. Ezért javasolt leszokni róla, vagy a lehető legkevesebb alkalomra leredukálni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 24., 16:00; Megválaszolva: 2011. október 25., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: