• Gerincsérv vagy csontáttét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! 2006-ban mellrakkal diagnosztizaltak,mutottek,kemo es hormonkezelest kaptam.Iden majusban befejeztem a hormonkezelest is es vartam,hogy minden jobb legyen.( kozben ,az 5 ev alatt nem colt sem attet sem recidiva)Fajt es fajt a derekam,vegul keszitettem egy MR vizsgalatot ( a neurologus doktor ur tanacsara),hogy szurjuk ki az esetleges csontattetet.Az eredmeny holmi degenerativ problemek,es egy kezdodo gerincserv L5-S1.Ezzel mindenki megnyugodott,de nekem nagyon faj,alig tudok jarni es a kerdesem az lenne,hogy lehet nem mutatja ki az mr a tumort,vagy fajhat ez ennyire?( amikor faj,mert a nap nem minden perceben faj; foleg hasito nyillalo fajdalom van ,ami ulesre ,megallasra elmulik,de nagyon erzekeny marad; majus ota kuzdok ezzel es nem tudom hova forduljak) A neurologus idegsebesz aki a cd-t is latta nem javasolt meg mutetet,a kezeles nem az o kore.Kene csontszcintigrafiat is csinalnom,vagy ez igy faj `es kesz. Tisztelettel,egy elkeseredett beteg

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincsérv témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni, de valószínűsíthető, hogy inkább a porckorong probléma áll a háttérben, mint áttét. Az áttéteket az MRI szokta látni, de a pontos eredményért szükséges lenne a scintigráfia elvégzése. A kezelést egyébként végezheti az idegsebész is (orvosa válogatja), de ideggyógyászaton és reumatológián is kezelhetik.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 18., 10:03; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: