• Esti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Mozgásszervi eredetű problémáimról tudok.Pár hete a lapocka szélességében a hátamon keresztben tartós fájdalom van,intenzitása hullámó.Esti lefekvésnél (elsősorban a gerinctől balra,ill.a bal oldali bordakosár mentén balra körbe elölre)görcsjellegű,igen erős, de 1-2 perc alatt fokozatosan enyhülő fájdalomérzet van.Reggelre mindig enyhül,s csak a háti,arasznyi széles sáv fájdalma marad;viszont olykor 1-1 mozdulatnál éles,de gyorsan múló fájás jelentkezik. Szükséges-e még több információ ahhoz,hogy valami konkrétat mondjon? Előre is köszönöm,szép napot kívánok!

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt kérdező!

        A probléma lehet összetett, a bordák mentén jelentkező panasz lehet egyszerű bordaközi izomfájdalom, de a leírása alapján tartósabban fennálló gerinc melletti fájdalom oka hátterében csigolyaközti porckorongok különböző fokú megbetegedései húzódhatnak meg.A kettő differenciálásában fontos lehet az, hogy vannak-e kisugárzó fájdalmai, zsibbadásérzése. A kivizsgálásban elsőként javasolom idegsebész szakorvos megkeresését.
         
        Tisztelettel,  Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2008-07-08 19:11:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 13:08

        Tudjon meg többet: hátfájás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám semmilyen fizikai igénybevétel esetén (sport, munka). Fél éve kezdett el fájni, amikor fizikai...
        Hónapok óta fáj a hátam, a gerincem!mostmár kb 3 hete éjszaka alíg bírok mehfordulni, háton nem tudok aludni!mellkasi szorítást is érzek!ill. A csípőm olyan mintha becsípődne v begörcsölne !reumatológiára mentem, ahol a szakvélemény:...