• Comb húzódása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Már több mint egy éve rendszeresen (heti 6 órában) sportolok. Körülbelül 2 hete ha guggolni kell, akkor olyan érzésem van, mintha izomláz lenne a combomban és alig birok leguggolni. Elkezdtem kenni kenőccsel, ami izomhúzódásra van, de nem használ. A "húzódást" nem érzem csak ilyenkor. Ez mi miatt lehet? A bemelegítés az sosem marad el, és mindig nagyon alapos. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy nem csak húzódás, hanem egy kis fokú részleges szakadás is létrejött és ez lassabban gyógyul, tartósabb panaszokat okozva. 3-4 hétre abba kellene hagyni a sportot, kímélni, jegelni, borogatni és valamilyen nem szteroid krémmel kenni. Ha ezt követően sincs javulás, akkor célszerű lesz egy ultrahangvizsgálatot végeztetni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 12., 21:54; Megválaszolva: 2011. október 13., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: