• Epe reflux?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 4 éve kezdődtek a panaszaim gyomorfájdalom megjelenésével. Azóta controloc 20mg / nap szedek, ez eddig használt is. A létező összes vizsgálat negatív volt (első tükrözéskor enyhe refluxot állapítottak meg a további 4 alakomból egyszer írták le "ép nyh. rajta bőséges epés sec." a további 3 esetben semmit sem találtak) Uh. Eus. Ct. Colonoscopia. Gyomor bél passage. (2008 évben) szintén negatív. Vérkép: néha emelkedett biirubin :22 ummol .Egyébként az is negatív. A széklet világosabb ( nagyjából 2 naponta és székeléskor csíp, éget) tenyésztése negatív (mindenre, helicobacter antitestekre is) Mostanában viszont olyan érzésem van mintha valami forró folyadék lötyögne a beleimben, és evés után kb. 1 órával mintha mindjárt hasmenésem lenne, (de nincs) szinte érzem ahogy a beleimben továbbrobog amit megettem. Nem gázosodom nem puffadok, teljesen mindegy, hogy mit eszem. Elképzelhető, hogy túlságosan sok epe termelődés okozza, a panaszokat? Lehetséges-e vékonybél gyulladás (chron?) negatív CRP 0,31 mg/l esetén? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a emésztési zavar témában

        Crohn betegség lehetősége bennem nem merülne fel (sem a panaszok jellege, sem az életkor nem felel meg igazán). Túlzott epetermelés okozta kórképet nem ismerünk (sok epe a széklettel kiürülne, panasz kiváltása nélkül). Leírása alapján irritábilis bél szindrómára gondolnék. Javaslom, használjon pre- és probiotikumot, egyen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon rendszeresen, intenzíven. A felhasi panaszok miatt Iberogastr csepp használata megpróbálható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. október 12., 10:59; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: