• Lábdagadás fájdalom nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadók! Édesapám 67 éves. Semmilyen orvosi problémája, betegsége nincs. Vérképe, szíve, vérnyomása rendben , gyógyszereket nem szed! Nem iszik, nem dohányzik -soha nem is tette ezeket-. Rendszeresen sétál, biciklizik. Körülbelül egy hónapja estére bal lába térdtől lefelé bedagad, tapintásra melegebb mint a jobb lába. Fájdalma nincs. Nem ütötte meg, bokája nem fordult ki. Reggelre elmúlik a dagadás. Körzeti orvosnál volt, gyulladás csökkentőt írt fel, majd ha az elfogy menjen vissza. Válaszolni arra, hogy ez mi lehet, nem tud, további vizsgálatra nem küldte. Szeretném megkérdezni mi lehet ez, Esetleg merre mehetnénk tovább, mert valaminek a tünete lehet ? Tisztelettel várom válaszukat!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a lábdagadás témában

        Tisztelt kÉrdező! Mindenképpen ki kellene deríteni, hogy mitől jelnetkezett hirtelen a dagadás. ÁLtalában melegség, duzzanat mélyvénás thrombosisra gyanus, azonban az leggyakrabban fájdalommal is, inkább járáskor. Emellett orbánc is lehet, esetleg olyan sérülésből kiindulva, amire nem emlékszik, vagy nem vett észre, ritkán a lábujjak gombás fertőzéséből kiindulva. Ez lázzal is jár, és szintén fájdalmas szokott lenni. Visszérproblénma is jelentkezhet ilyen formában, iletve más bőrgyulladás, autoiiimun gyulladás, allergias bőrtünetios lehet. Én először bőrgyógyásznak, vagy belgyógyásznak mutatnám meg!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. október 09., 19:52; Megválaszolva: 2011. október 12., 21:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: