• Térd bursitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos csapat! A barátom pár napja beverte a térdét és azóta nagyon fáj neki, külső látható elváltozás nincs,mintha picit dagadtabb lenne a térd fölötti terület mint a másiknál.Tapintásra sem éreztem különbséget, viszont barátom elmondása szerint folyadekot érez a terdkalacsa felett, és hajlításra, lépésre fáj. Menet közben hirtelen nyilaló, összeesésre késztető fájdalomról is beszámolt. Bursitis re gyanakszom bár nem vagyok szakértő, orvoshoz nem igazan tudunk fordulni, nemrég költöztünk csak ki Angliába és az a kevés orvos is csapnivaló :( a kérdésem az lenne, hogy ibuprofenes krém használata és ibuprofen belső használata valamint jegelés mellett tudunk e még tenni valamit? fáslizás ilyenkor jót tehet-e? vagy fóliázás ibuprofen géllel jegelés után? Köszönettel, Natasa

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd bursitis témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján elképzelhető a bursitis. Erre az Ön által írt kezelések jók, kivéve, ha gennyes gyulladás alakul ki, mert akkor antibiotikus kezelés és műtét szükséges. Amíg nem lázas, csak duzzadt és fáj, addig lehet kenegetni, szájon át szedni gyulladáscsökkentőt, jegelni, borogatni és fáslizni. Lehetőség szerint minél többet pihentesse és kerülje a meleg vizet.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. október 06., 13:23; Megválaszolva: 2011. október 08., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó