• Milurit 100 mg mellékhatása.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. nő ! Egy hete szedem a Milurit gyógyszert. A mellékhatásokban nem említik az ajak szárazságot, holott csak ez azóta van,mióta szedem. Naponta 3 liter vizet megiszom, de a négy liter is elfogyna./Nem vagyok cukorbeteg./ Szerintem ez egy "gyilkos" gyógyszer. Lehet a magas húgysav szintet barátságosabb szerrel is kezelni? Köszönöm előre is a válaszát. Üdvözlettel: Éva

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a húgysav témában

        Tisztelt KÉrdező! A barátságos szer a diéta, mely purinszegény kell, hogy legyen. Sok ilyen purint tartalmazó ételek a belsőségek, pl. máj, illetve a vörös húsok, sör, bizonyos zöldségek. Tehát az első a diéta, sajnos más gyógyszer Magyarországon a Miluriton kívül jelenleg nincsen, ami segítené a hugysav kiürülését.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 15:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: