• RA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /Úr/ RA betegségemre Trexan gyógyszert szedek. Tudomásom szerint, ez nagyon erős gyógyszer. Az ízületeim sokat javultak, ám a vérsejt süllyedés ingadozó. Boldog voltam, mikor 28-as értékre lement, de most megint 50. Volt már 80. is. Nem értem, mitől? Félek a mellékhatásoktól is, valamint kérdés tevődik föl bennem, ha szedem a gyógyszert utasítás szerint, miért ez az ingadozás a vérképben?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a rheumatoid arthritis témában

        Tisztelt Kérdező! A Trexan az egyik alapgyógyszeres az Ön betegségének, és bár valóban gyakran előfordulhatnak kisebb-nagyobb mellékhatások, de én mindig azt mondom, hogy valamit valamiért. Azt kell elképzelni, hogy a betegség sokkal nagyobb kárt okoz az ízületekben, és aztán az egész szervezetében, mint a gyógyszer. Sajnos az is lehet, hogy nem elegendő a gyógyszer dózisa, vagy egyszereűen már nem elegendő a hatása, ilyen esetben láthatunk a laboreredményekben gyulladásos eltérést. Ilyenkor meg kell nézni, hogy tzartósan fennáll-e a gyulladás, mert akkor tovább kell lépni, és vagy kiegészítjük más gyógyszerekkel, vagy lecseréljük más szerre a Trexant.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 06:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 24., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: