• Térdsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg! Egy olyan problemaval kapcsolatosan kerem a segitseget ami nagyabol egy fel eve tart, egy regen elszenvedet terdserules miatt. Ugynevezett terd elakadassal kuszkodom, de nem teljesen elakadas, hiszen ez mellett meg olyan erzesem is van mintha a terdem folyamatosan ossze lenne nyomva. Mar vagy 3 "szakorvos" velemenyet kikertem, akik azt diagnosztizaltak hogy tulsok az izuleti folyadek a terdemben es ez miatt van ez kialakulva. A gyogymod az volt hogy pihentessem es jegeljem, kozben egyszeru erogyakorlatokat vegezzek, hogy erosodjon a terdem, es 10 nap alatt elmulik. Ennek mar vagy 3 honapja. Volt alkalom hogy majdnem teljesen elmult, viszont egy nagyon lagy kerekparozas utan megint elojott az a szorito erzes eldagadassal egyutt, illetve a egty enyhe terd elakadas. Probaltam feketenadalyto kremmel kezelni de sajnos megrosszabb lett, igy maradtam a jegelesnel, de nem er majdnem semmit, hisz folyton kiujjul egy csopnyi kis mozgastol. Kerem ha tudnak, adjnak tanacsot mi tevo legyek. Elore is koszonom segitseguket.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Elmondása alapján nem feltétlen az okozza a panaszt, amit a kollégák megállapítottak. Nem tudom, hogy milyen vizsgálatok alapján jutottak erre a következtetésre. Ultrahang, MRI elvégzése elengedhetetlen a pontos diagnózishoz, de gyakran szükséges az ízületi tükrözés elvégzése is, mert csak ez ad 100%-os diagnózist és még az ellátást, kezelést is lehetővé teszi. Ha a fenti vizsgálatok nem történtek még meg, azok elvégzését javaslom, illetve ortopédiai szakrendelésen (nem az előzőek valamelyikén) való megjelenés is indokolt, hogy a fizikális vizsgálat is megtörténhessen, és az eredmények birtokában meg tudják a kezelést is beszélni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 23:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: