• Gördülő papucs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelezzel kérném segítségét!Fodrászként dolgozom,Szültem két gyönyörű kislányt és 36 évesen fáj a hátam,derekam és lúdtalpam és némi/kb10kg/súlyfeleslegem van.Ajánlja nekem a gördülőtalpú szandált?Valóban jó ilyen problémákra?Várom válaszát.H

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgászervi panasz témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A gördülőtalpas lábbeliket alapvetően járás nehezített állapotokban (bokaelmerevítés, szerzett láb deformitások, stb) esetén, illetve szerkezeti eltérés nélküli (általában izom eredetű)gerinc és alsó végtagi panaszok esetén szoktuk javasolni. A lúdtalpára jó a cipő viselése, de a derékpanaszai hátterében több dolog is állhat, így célszerű lenne egy reumatológiai, vagy ortopédiai vizsgálat és annak eredménye adna megfelelő választ arra,hogy a derékpanaszok is kezelhetők-e ezzel a módszerrel.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 16., 08:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: