• Ideggyulladás a lábban vagy rostszakadás avagy mi???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt mindenki. Eléggé komplex dologról van szó (gondolom sok ilyen van). Tehát kezdem az elején. 3 hete egy banális baleset alkalmával "belémkönyököltek" a bal ágyéknál. (lehet ennek semmi köze a betegségemhez), az azt követő héten csak furcsának éreztem azt a területet, majd kb 10 nap múlva elkezdett iszonyatosan szúrni és fájni, éjszaka is, fájdalmassá vált a mozgás, alvászavarokat okozott, székrekedést. Később gyomorgörcseim is lettek. Nem dagadt fel az ágyéki nyirokcsomó, csupán a medencecsontom körül fájt és lüktetet hevesen miközben pattogó bélmozgásaim voltak. Elmentem kórházba, ott pisit néztek (azt mndták nincs vesekő) megnyomkodták a gyomrom, hasam,(nem fájt) az ágyéki nyirokcsomóm körül (itt fájt nagyon, de semmi röntgen vagy ultrahang) és közölték, hogy ideggyulladás lehet a lábamban, kaptam gyulladáscsökkentőt, hashajtót és hazaküldtek egy hétre pihenni. Négy nap múlva a fájdalmaim annyira felerősődtek, hogy nem tudtam aludni és hőemelkedésem is lett. Visszasántítottam a kórházba, ekkor már vettek vért, megnézték röntgennel, a gerincem és a medence környékét, ultrahanggla pedig az ágyék területét, a combot és a nyirokcsomót (igazi kis modern profi műszerrel ám :p). Azt mondták izomrepedés és rostszakadás, kaptam 1 hétre napi 1800 mg Brufent (ibuprofene) Valerianat (nyugtató). A hőemelkedésem ami eltűnt 3 napra, megint visszajött, most (negyedik Brufene snap) már fáj a torkom is de amolyan tompa fájdalommal, és olykorenyhe nyelési zavarok vannak, fáj az arcizmom (mindkettő). Az ágyéki részem már kevésbé fáj, aludni is tudok, a székrekedést (ha gyógyszereket szedek és nem sportolok mindig van) természetes hatóanyagokkal próbálom ellensúlyozni de ezdek kétségbe esni. Évek óta IBS-em van Chron-betegséggel (ennek megfelelően táplálozom) és azt hiszem mostanában elég depressziós is vagyok (súlyos beteg legközelebbi családtag). Valami tanács? (szedek B-komplexet és évente több vitaminkurát tartok, de nem szedek folyamatosan vitaminokat, szünetelni is szoktam, iszok elég folyadékot, alkoholt nem stb. Azaz egészségesen élek amennyire lehet) Bizzak azorvosokban vagy a megérzésemben, hogy ez nem "csak" rostszakadás?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomszakadás témában

        Problémája valóban összetett. Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. A leírásai alapján feltételezhető, hogy részleges izomszakadása van, de úgy gondolom, hogy más dolog is állhat a háttérben, nem feltétlen a balesetből kifolyólag. Tekintettel a bélbetegségére, az alkalmazott gyógyszerek okozhatnak hasi panaszokat, diszkomfort érzést, illetve egyéb szervek működését is befolyásolják. Azt javaslom, ha a sérülésből adódó panaszai jelentősen csökkennek, akkor keresse fel belgyógyászát is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 18:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 17., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: