• Torok és nyakfájdalom, szédülés, gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorok! Nekem olyan problémám lenne, hogy június 6-án éjszaka hidegrázással és nagyon heves szívdobogással ébredtem. Másnap elmentem a háziorvosomhoz majd megállapította, hogy nagyon csúnya a torkom pihengessek és majd elmúlik. Rá egy hétre elkezdett fájni a nyakam, majd három nap múlva nagyon fájt a nyakam, a lábam és elkezdtem szédülni is, annyira rosszul éreztem magam, hogy alig bírtam hazamenni a munkahelyemről. Azóta is fáj a nyakam minden nap, 2 hónapja már a fejem is fáj minden nap és szédülési rohamok kapnak el. A nyakam két oldalt hátul kezd el megfájdulni majd feszítő érzést érzek, és van olyan amikor olyan érzés kap el mintha megkövült volna a nyakam. A nyakfájás a vállamfelé is kisugároz. Ha balra vagy jobbra fordítom a fejem akkor kattogó, recsegő hangokat hallok. A fejem a tarkómnál kezd először fájni majd a bal vagy jobb halántékom felé sugároz ki és végül a fejem teteje is megfájdul. Legtöbbször csak akkor enyhülnek a panaszok ha lepihenek és fekszem. A Nyakamról először készült UH ami a következőt írja: " A bal fül alatt 1 és 1,5 cm hosszanti átmérőjű reactiv nyirokcsomó van, a jobb fül alatt és a nyakon is megfigyelhető néhány 1 cm körüli reactiv nyirokcsomó beolvadás nélkül. " Ezután elküldtek fertőzőbeteg szakellátásra ahol vérvétel után a következő leletet kaptam: Cytomegalovírus (CMV) IgM/ ELISA (diasorin) 0,2 negatív Cytomegalovírus (CMV) IgG/ ELISA (diasorin) 3,10 NE/ml pozitív Primer Cytomegalovírus fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest Epstein-Barr vírus VCA IgM/ELISA (diasorin) 6 AU/ml negatív Epstein-Barr vírus VCA IgG/ELISA (diasorin) 64 AU/ml pozitív Epstein-Barr vírus nukleáris antigén (EBNA) IgG/ELISA (diasorin) 136 AU/ml pozitív Primer EBV fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest. Majd ezután nyaki gerinc röntgenre küldtek ami a következőt mutatta: " A nyaki lordosis kiegyenesedett, kisizületekben kezdődő arthrosis, nyaki borda vagy discusszükület nem látható. Ezután készült még egy MR vizsgálat is ami a következőket tartalmazza: "Normál helyzetű és tágasságú liquorterek. Az agyállományban kóros jelintenzitás nem ábrázolódik, kóros diffusio nincs. Az angiographiás képeken variációs keringés látszik: mindkét arteria cerebri anterior a bal carotis internából kapja a vért, a jobb cerebri posterior döntően a jobb carotis interiából kapja a vért. Ez variációnak tekinthető. Egyébként az erek kalibere megtartott, kóros érképlet nem látható. A vénás sinusokban a keringés megtartott. Az ábrázolt gerincszakaszon a csigolyák és porckorongok magassága és jelintenzitása normális. A garinccsatorna normál tágasságú, a gerincvelő normális vastagságú és jelintenzitású." Szeretném kérni az önök segítségét mert már lassan 4 hónapja tart ez az állapot és már nem tudom, hogy mit csináljak, de sajnos nem tudok teljes életet élni emitatt.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki merevség témában

        Tisztelt Kérdező! Úgy tűnik, hogy sem a nyaki gerinc rtg, sem pedig az UH-on talált eltérések nem indokolják a a panaszait. Elképzelhető, hogy inkább az egyensúlyszervet támadta meg egy vírus, és emiattvannak még mindig panaszok. Fül-orr-gégészeti és ideggyógyászati vizsgálat szükséges, de tüneti kezelésként a nyaki gerincre meg lehet próbálni fizioterápiát, gyógytornát, mely segít az izmok ellazításában, jobb közérzetet biztosítva.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. szeptember 14., 16:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó