• Harántboltozat süllyedés és lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő! 17 éves korom óta hordok magassarkú cipőket. Harántboltozat süllyedésem és kezdetleges bütyköm+ kalapácsujjam van. Manapság már nem viselek magassarkút, hanem sarut és balett cipőket. A saruban nagyon megfájdul a talpam a második és a harmadik lábujjam alatt a nap végére, illetve ha zárt cipőt hordok a bütyköm fáj. Jelenleg nem hordok semmilyen talpbetét ezek kezelésére. Ön szerint a ezek a bajok még korai stádiumban visszafordíthatóak? Viszont ha nem foglalkozom vele akkor évek múlva műteni kell majd? amióta kialakult nem vettem észre hogy romlott volna a lábam külseje, csak a fájdalom nőtt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábfájás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján úgy gondolom, hogy még olyan fázisában van a láb elváltozása, hogy jó eredménnyel gyógyítható. Az lehet, hogy már csak a műtét segít, de a korai szakban végzett beavatkozás eredményez tartós javulást. Azt javaslom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok után meg tudják mondani a megfelelő terápiát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 21:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 16:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: