• Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nö!.Legyen szives segitsen nekem nagyon fály az egész gerincem. 39 éves nö vagyok. 20 éve vannak gerinc problémáim. 2009. ben nyaki gerinc és lumbális gerinc fájdalom miatt feküdtem korházban ishiás infusiot kaptam melyre lassan javultam de nem lettem tünet mentes. Kikerültem a kórházbol 2 hónapon keresztül zsibbadt mind a kettö lábam és a bal kezem oly annyira, hogy a házi orvos inyekciózott nem birtam menni. De MR- nem készült akkor.Most megint fály az egész gerincem 10 hete. A nyaknál késszurásos fálydalmaim vannak ami egy csikba lesugároz a lapocka alá. És a bal kisujjam egyfolytába zsibbad. A lumbális szakaszon most a jobb résznél érzem a szuró fálydalmat és zsibbad bele a fenekembe. Mr. röngen most készült szeretném ha leirná mit ir ez a lelet.. Nyaki gerinc Mr vizsgálat.T1 T2 sagittalis, T2 axialis siku mérésekkel. A lordosis mérsékelten redukalt. A vertebrak peremsarkai kissé megnyultak. Ugy a C V.-C VI. intervertebralis résben mint más magasságokban a gyökkilépések szabadok.Körülirt korong elmozdulás. Vélemény. Incipiens cervicalis spondylosis. Lumbális gerinc Mr vizsgálat. Coronalis T1 silyozott, sagittalis T1 T2 sulyozott, axialis T 1 T2 sulyozott mérésekkel. Minimális balra convex scoliosis. A vertebrak peremsarkai kissé megnyultak, a loedosis ive megtartott. Kezdödö arthrosis. Az L5 gyökilépések, S1. gyökeredések nem compirmáltak, a bal S1. gyökeredés ventro- lateralishoz képest kissé tömegesebb. Vélemény. Mérsékelt lumbális spondylosis. A két S1. gyök eredés közti differencia feltehetöen variáns, megnyomottságukra utaló jel nincsen. Az orvos nézte a leletet és csak fálydalom csillapitót irt ki.Mostmár a nyakam reggelente beszokott merevedni mégrosszabul vagyok. Legyen szives irja le ön mit lát ebben a leirásban. Mert az anyukámnak is van 3 –om sérve tudom hogy nem orvos az anyukám de ö azt mondta hogy nekem olyan fálydalmaim vannak mert ö lát engem minden nap hogy, ö kételkedik ebben a leirásban. Tisztelettel várom válaszát. Jó egészséget önek!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Az MR lelet valóban megnyugtató, mert nincsen sérvre utaló eltérés, illetve minimális kezdődő kopást írnak le a csigolyákon. Én szerintem a gyógytornát, fizioterápiát mindenképpen meg kell próbálni, illetve fürdőkezelést is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. szeptember 13., 14:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: