• Porckopás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Egyik kedves rokonom porckopással szenved a medencecsontnál (pontosa nem tudom, de talán Ön tudja mire gondolok), vese átültetése óta, ami fél éve történt. Rendszeresen jár orvoshoz aki a veséjét ellenőrzi, de nem tudják neki megmondani, hogy a láb fájásával milyen fajta orvoshoz menjen, így adnak fájdalom csillapítót, aminek a mellékhatása rosszul lét. Tegnap annyira fájt a lába, hogy nem tudott lábra állni. Egyik baj követi a másikat, pedig nem dohányzik, nem fogyaszt alkoholt, sőt fiatal korában futballista volt. Csongrád megyében él, Makó városa mellett, ahol lehet nem is törődnek kellő képen a betegségével. Remélem jó ajtón kopogtatok és tud nekünk segíteni, ha már a NEM TUDOM-on kívül is többet tud mondani, mi már annak is örülünk! Köszönöm segítségét!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a porckopás témában

        Tisztelt KÉrdező! Így látatlanba elég nehéz megmondani, hogy mitől fáj a medencecsont, vagy a csípő, mert nagyon sokféle oka lehet. Vesebetegeknál nagyon gyakori az erek elmeszesedése, a mellékpajzsmirigy túlműködése miatt. Ilyen irányban is kellne vizsgálni, hogy nincsen-e érszűkülete a lábában. Emellett lehet kopásos csípőízületi panasz, derék felől lesugárzó fájdalom is. Tehát azt javaslom, hogy reumatológus, vagy ortopédus, illetve belgyógyászati-angiológiai rendelésre is menjenek el.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 17:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: