• Isiászos lumbago

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Idén gyakrabban fájt a derekam, hol jobb, hol baloldalon. Aug közepétől fokozatosan, egyre intenzívebben kezdett sajogni a bal oldalam és néhány nap múlva ez kiegészült némi isiászos kisugárzással a bal combomba. Aludni, hanyatt ill. hason feküdni képtelen voltam A házi orvos gyulladás csökkentőt, és izomlazítót írt fel, majd miután nem javult az állapotom, beutalt röntgenre. Ennek lelete az alábbi: Jobbra convex dorso- lumbalis scoliosis. A III/IV rés kb. felére beszűkült, a peremeken felrakódások vannak. Az L.II. alsó, az L.III. felső záró lemezeinél egy-egy Schmorl hernia ábrázolódik. Az S.I. hátulsó íve nyitott. Kínjaim kb. 3-4 hét alatt annyira mérséklődtek, hogy az isiászos görcs megszűnt, bár néha furcsának érzem a bal combomat, valamint a deréfájás is a szokott, elviselhető mértékre csökkent. Szeretném tudni, hogy tényleg sérvem van-e, és hogy ezzel járhatok-e masszázsra, esetleg jáde köves ágyra, jógára stb. bármire, ami esetleg javítana ezen az állapoton.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv, lumbágó témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A röntgen önmagában nem elegendő a sérv diagnosztizálására, csak utal a kórkép lehetőségére, ami az Ön esetében fenn áll, de az is lehet, hogy a csigolya elváltozások okozzák a problémát. Pontos válaszhoz CT vizsgálatra és idegsebészeti szakvizsgálatra van szükség.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 10:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: