• Térdfájás-sport sérülés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szerencsétlenül jártam! Lábboltozatom normál, semleges 210cm és 110 kg vagyok! A nagy súlyom miatt egy stabil pronáló futócipőre esett a választásom, valaminek azért tartani is kell ezt a súlyt... mivel azt irták normál lábra is jó akkor,gondoltam ez lesz a jó. Sajnos nem így történt az első futásunk alkalmával 7-8 km után a jobb külső térdembe nagyon erősen belenyílalt a fájdalom , még a séta hazáig is fájdalmassá vált, (kemény földön és aszfalton futok), majd utőlag kiderült, hogy nagyon nem nekem való ez az álom cipő, " túl erős tartású cipő, megnyomja a lábszerkezetet , elállítja és túlkorrigálja a lábszár állásá,tehát viselhetetlenné válik a cipő és már az első tizen km. is súlyos sérülésekhez vezethet" ezt írta egy kedves futótársam. Azóta eltelt 3 hét pihentettem, jegeltem, gyulladás csökentőtt szedtem, kenegetem, porceröt szedem.... kerékpározok mivel attól nem fáj, de mikor elkezdenék futni (régi cipőben persze,ami előzőleg jó volt) 2km után szintén ugyanaz az erős nyilallás jelentkezik. Mi tegyek még,hogy mielőbb rendbe jöjjön? Pontosan mi lehet a diagnozis a leirtakból? Ízület,porc,szalag,ín,? Lehetséges, hogy maradandó sérülést okozott az új cipő azon a 8km-en? Mit javasol mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm, maradok sportbaráti üdvözlettel, Edvárd

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izületi fájdalom témában

        Elmondása alapján elképzelhető, hogy a meglévő láb statikai elváltozása talaján alakult ki valamilyen megerőltetési, fáradásos szindróma a nem megfelelő lábbeli viselése miatt. A megfelelő válaszhoz fontos lenne a vizsgálat. Ezért azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol pontosan kiderítik milyen elváltozások állhatnak panaszai hátterében és melyek lehetnek a megfelelő terápiás lehetőségek, illetve milyen a megfelelő cipő, amelyben folytathatja a futást.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 22:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: