• MR Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő L.V-S.I.között bal oldalon korábban műtét 2006-ban. Itt bal oldalon a recesszusban mérsékelt fokú hegesedés látható, ami miatt a bal recesszus kitöltötebb. ugyanitt látható enyhe discus protrusio is, de inkább középen és jobra.Az Mr leletemen az L.IV-V. között középvonali határozott discus protrusio látható mely a durazsákon benyomatot okoz. Ellapulva ez mindkét oldali forment is eléri. és kifelyezetteben a jobb oldalit szűkíti, de ez nem nagy mértékű. Ugyanezen a szintén kisizületi arthrosis miatt másodlagos canalis spinalis stenosis is van, igy a durazsákon csaknem körkörös benyomat látható. 2,5 hónapja fájnak a térdeim zsibad a bal lábam de időnként a jobb is. Kb 20-25 méterrt tudok gyalogolni utána minden lépésem nehéz az idegseészem szerint ortopédiai problémám van az ortopéd orvos szerin gerinc problémáim miatt fálynak a térdeim lábaim és a zsibadás is ettől van. kihez forduljak dolgozni nem tudok és a helyzetem nem változott semmit 2,5 hónap alatt.csak szedem a rengeteg gyógyszert fölöslegesen.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincprobléma témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Elmondása alapján nekem úgy tűnik, hogy mind a két szakterület érintett. Az, hogy a kollégák, akik eddig vizsgálták egymásra mutogatnak az nem helyes. Azt tanácsolom keressen fel másik idegsebészt és másik ortopédust. Ha ott sem jár nagyobb sikerrel a kezelést illetően, akkor menjen el a gerincgyógyászati központba Budapesten.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 12:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: