• Alvás után izomláz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Eléggé furcsa kérdésem lenne és azt sem tudom, hogy a megfelelő orvost kérdezem-e meg ezzel kapcsolatban. Este lefeküdtem és reggel úgy ébredtem hogy a farizmaimban és combomban valami hihetetlenül erős izomlázat éreztem. Előző napokban egyáltalán nem tornáztam és semmi olyat nem csináltam amitől izomlázam lehetne. Lehetséges hogy éjszaka úgy alszom hogy megfeszítem a farizmaimat és észre sem veszem? Menni,ülni alig bírtok annyi erős az izomláz a fenekemben. Lehetséges ez?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomláz témában

        Vizsgálat nélkül nem lehet megfelelő választ adni. Nem gondolnám, hogy alvás közbeni izomtevékenység okozná a panaszát, hisz az nem lehet olyan intenzitású, mint amikor jár, guggol, tornázik, stb. Az is érdekessé teszi a képet, hogy nem végzett mostanában nagyobb fizikai aktivitást. Ezeken felül kényszertartás, vagy bizonyos pozíció tartós felvétele is eredményezhet izomlázszerű fájdalmat. Azt javaslom kímélje néhány napig, használjon valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőcsöt. Ha 4-5 nap alatt nincs javulás keressen fel egy ortopédiai, vagy baleseti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 05., 17:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: