• Térdkalács fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 3 hónapja táncoktató vagyok, az elején csak heti 3 órát tartottam, az elmúlt hónapban napi 2-3 órát. 2 hete kezdődött a térdkalácsom körüli fájdalom a forgó mozdulatoknál és a lépcsőkön való fel-le sétálás közben. Jártam ortopédián, az orvos porc kopást állapított meg vizsgálatok nélkül. Csak az lenne a kérdésem, hogy 3 hónap alatt ez lehetséges? Úgy tudom azért ez jóval hosszabb folyamat amíg kialakul vagy esetleg szóba jöhet más probléma is? Néha csípő érzést érzek a térd kalácsom külső oldalán illetve alatta is. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdkalács fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján én sem gondolnék a klasszikus értelemben vett porckopásra. Sokkal inkább a nagy igénybevétel miatt kialakult porc felpuhulásra. Első körben amit javaslok, ha nem túl erős a fájdalom, akkor elég a porcerősítő szedése legalább fél évig,három hónap után egy hónap szünet beiktatásával. Ha ez Önmagában nem lesz elég, vagy a fájdalom fokozódik, akkor valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése is indokolt. Ha ez sem segít, akkor keressen fel ismét egy ortopédiai szakrendelést, mert lehet, hogy egyéb kezelésre, vagy esetleg ismételt műtétre lesz szüksége.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 21:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 19:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: