• Lábfej fájdalmas duzzanata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 4 napja kezdett el enyhén fájni a lábfejem, és az azt követő napokon sajnos eléggé megterheltem, s emiatt már másnapra beduzzadt a lábam, megjelent az - úgy tudom, gyulladásnál jellemző - bőrpír, a terület továbbá sokkal melegebb lett, mint szokásosan. Mozgatás hatására egyre jobban kezdett fájni, ezért, mikor lehetőségem volt rá, bementem az ügyeletre, ahol átküldtek a kórházba röntgenre. Az intézményben először belgyógyászt hívtak, ott elmondtam, hogy nem volt semmilyen balesetem, de hasonló az érzés ahhoz, amikor a bokaszalagom szakadt el, ezután ő közölte, hogy nem az ő szakterülete alá tartozik a sérülés, mivel nyomásra is érzékeny, elküldött röntgenre, majd hívatta a baleseti sebészt, aki pedig kijelentette, hogy ez nem az ő szakterülete, mivel a röntgenképen nem látott semmit, ellenben észrevette a majd egyhetes szúnyogcsípést a lábfejem oldalán és azt mondta, hogy a duzzanat és a fájdalom annak a csípésnek az eredménye, tehát Fenistil gél használjak, és jegeljem, s ha nem javul az állapotom pár napon belül, forduljak bőrgyógyászhoz. Kentem is a géllel, valamint gyakran jegeltem, a duzzanat most viszont a duzzanat a bokám külső oldala felé araszol, és a fájdalom enyhülésén kívül nem csökkent egy másik panaszom sem. A kérdésem az lenne, hogy - mivel sajnos nem otthon tartózkodom, hanem olyan helyen, ahová nem vagyok bejelentkezve tartózkodási hely szerint - folytassam-e a javasolt kezelés, vagy forduljak újból orvoshoz, aki talán kevésbé bonyolult és kissé odafigyelőbb ellátásban részesít? Köszönettel: Kenesei Enikő

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábfej duzzanat témában

        Vizsgálat nélkül nehéz állást foglalni. Elmondása alapján akár valamilyen rovarcsípés is lehet, de egyéb tárgy szúrása, ínhüvelygyulladás, illetve egyes belgyógyászati betegségekhez is társulhat ilyen tünet. Azt javaslom keressen fel egy másik orvost ortopédust, reumatológust, hátha pontos diagnózist tudnak felállítani.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 18:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: