• Térdműtét utáni gyógytorna

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő ! Féléve volt egy térd műtétem /meniscuc atroszkópiás/. Három heti otthon végzet torna után mentem vissza dolgotni. Rendben volt minden. Vagyis a jobb kezem ahol a vérnyomás mérő volt rajtam könyök hajlatban ,azóta is fáj,időnként szúr a könyök belső oldalán.Lenetséges, hogy elnyomott valami izmot ideget a vérnyomás mérő ,mert szoros volt végig ? Amásik prblémám ,hogy kb 1-2 hete a műtött lábam comb izma fáj nem nyúlik rendesen. Ha leülök a földre nem tudom megfeszitve kinyújtani, járás közben is fáj. Lehetséges hogy kevés volt a gyógytorna? Persze azt nem mondták meddig kell tornázni.Talán ezért van most problémám vele ? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: J M

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdműtét témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A vérnyomásmérő után általában néhány napig szokott fájni a felkar, ha elhúzódik, mindenképpen célszerű utána járni. Az, hogy a térd mozgása beszűkült, kevésbé gondolnám, hogy a nem megfelelő mennyiségű torna eredménye, sokkal inkább ismételt sérülés, porckopás miatt alakult ki. Azt javaslom pontos válaszért keresse fel operáló orvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 15:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: