• Veszélyezteti-e a magzatot az anya gerincferdülése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A férjemmel kisbabát szeretnénk. Egy dolog azonban aggaszt. Gerincferdülésem van. Szeretném megkérdezni, hogy ez a magzat fejlődésére nézve jelent-e veszélyt vagy teljesen normálisan tud fejlődni? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Anikó

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincferdülés, terhesség témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Feltételezve azt, hogy enyhe fokú a ferdülése 20 fok alatti, akkor minden további nélkül lehet egészséges újszülöttje a panaszától, még a nagyobb fokú eltérés sem jelent automatikusan akadályt. Igazából akkor szokott baj lenni, ha az anyajelölt életét is jelentősen megnehezítő (légzési, keringési elégtelenséget okozó) gerincferdülésről van szó. Teljes értékű válaszért keressen fel egy ortopédiai, gerincsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 03., 19:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 16:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: