• Izületi panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktórnő/úr! Lassan már fél éve küzdködök a csuklómmal. 7 hónapig foglalkoztam testépitéssel és 4 hónapig wing tsun kung-fu val amikor egyik edzésem közben iszonyatosan elkezdett fájni a csuklóm.(korábban 8 éves koromtol 13 éves koromig judoztam)Természetessen minden edzés abbahagytam már fél éve, nem is terheltem a csuklóm de nem javult az állapotom. Az sztk rendelésen megröngenezték semmi elváltozást nem láttak.Voltam egy ortopéd szakorvosnál aki fizikoterápiát aflamint és csuklórögzitőt javasolt. Ennek már 2 hónapja és javulást nem érzek. A napokban visszamentem 3 hónap után az SZTK-ba ahol Mr beutalót kaptam és az ellátási lapokra ezt írták iránydiagnózisnak: lunatium malatia vagy TFCC sérülés. 2 hónapja szedem a gca 2700 nevü gyógyszert de ez se segitett rajtam. Kérdésem az lenne hogy mennyire sulyosak azok a betegségek amik iránydiagnózisként vannak leirva? Gyógyithatóak-e és ha igen akkor hogyan és mennyi idő a regenerálóása? Van rá esély hogy visszatérhessek korábbi sportos életmódomhoz, vagy fizikai munkát végezhessek? Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Tamás

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom témában

        Vizsgálat és korábbi dokumentációinak ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. A felvetett diagnózisok sajnos nem túl jó betegségek, mert nehezen kezelhetőek, gyógyíthatóak. Ha enyhe fokú változatról van szó, akkor jó esélye van, hogy a kezeléseket követően visszatérhessen korábbi sportjához, de a súlyosság fokozódásával az esélyek csökkennek. Elkeseredni nem kell, mert ezek csak irány diagnózisok, más is okozhatja még ezt a makacs panaszt, de pontosabbat csak az MR vizsgálat tudnak majd Önnek mondani.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 19:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: