• Tanácstalanság folyt.köv.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nö! Elöször is szeretném megköszönni hogy válaszolt a kérdésemre. Az a vajdasági lány vagyok aki anyukája betegségével kapcsolatban irt Önnek.Szüleimnek nem volt utlevelük, ezért nem tudtunk eljutni Magyarországra, de mostmár elkészültek az utlevelek, ugyhogy megyünk majd Szegedre.Idöközben még szerencsét probáltunk egy ujvidéki immunologusnál is, aki megvizsgálta anyukámat.vérvétel kért, szinte ugyanazt amit Ön is irt nekem.A véreredményekre is sokat kellett várnunk, de mostmár megvannak.gondoltam elküldöm Önnek, mert kiváncsiak vagyunk a véleményére. urea :5,9 mmol/L kreatinin:87 qmol/L eritrociták, leukociták a vizeletben: negativ fehérje a vizeletben: negativ vérsüllyedés.14 CRP: nagyobb mint 48 totál protein: 61g/L protein elektroforezis: albuminok 58,88% alfa1globulin:2,65% alfa2globulin12,26% beta globulin 10,83% gama globulin 15,36% A/G 1,43 TSH 0,66uUI/ml TG(tireoglobulin) 16,59ng/mL TG-antitest 73,87IU/mL Anti TPO(Anti Mc-Ab) 16,46IU/mL Kalcitonin: kisebb mint 2 C3 0,58g/L C4 0,11g/L ANA: 0,59U/mL Anti DNS teszt: 15,7 U/mL A tünetei azota egy kicsit enyhültek, ami azt jelenti hogy nincs olyan sok kiütés rajta mint pár honappal ezelött, láza sincs, de a dagadások szinte mindennaposak.Már egy nappal elötte érzi hogy holnap mi fog megduzzadni, mert azon a részen fáj neki.Az utobbi napokban a szája, szemhéja duzzadt meg.Az immunologushoz most megy anyukám pár nap mulva, ha nem tud segiteni, akkor megyünk tovább.:( Köszönöm szépen a segitségét. Anyukám is nagyon hálás!!!! Tisztelettel!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi duzzanat témában

        Tisztelt Kérdező! Az urea, kreatinin a vesefunkcióról ad felvilágosítást, ez normális, és az is megnyugtató, hogy nincsen fehérje a vizeletben. A CRP, a gyulladásos fehérje, mely jelentősen magasabb a normál értéknél, az autoantitestek is normál tartományban vannak. A tünetek és a laborok alapjám azért biztos vagyok benne, hogy az immunológus, reumatológus fog tudni Önöknek segíteni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 13:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 10., 19:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: