• Baker-ciszta leszívása után mikor gyógyulok meg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy két héttel ezelőtt volt egy Baker ciszta leszívásom a jobb térdemnél és kaptam Diphrofost is. Az érdekelne hogy mennyi a gyógyulási idő ez után? A térdemnél még mindig érzek egy kis tudort ami néha fáj is. Ez el fog-e múlni teljesen vagy ebből lehet, hogy újra ki fog újulni? Semmi megeröltető dolgot nem végzek csakhogy gyógyuljon. Köszönöm mihamarabbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a Baker-ciszta témában

        Bár sok kolléga végzi a Baker ciszta leszívásos és gyulladáscsökkentővel történő beinjekciózásos kezelését, de Én ennek nem vagyok híve. A Baker ciszta az valamilyen térd elváltozásnak a következményeként alakul ki, és hiába távolítjuk el műtétesen a cisztát, vagy szívatjuk le, az nagy valószínűséggel ki fog újulni, mert a kiváltó okot nem szüntettük meg. Ez lehet porcleválás, porcszakadás, ízületi gyulladás, meszesedés, porckopás, megerőltetés is. Én azt javasolnám, hogy kellene egy ultrahang, vagy MRI vizsgálat, hogy rávilágítson a kiváltó okra és annak kezelésével lehet eredményesen felvenni a versenyt a kiújulással szemben. A vizsgálatokig javasolt a kímélet, gyulladáscsökkentő és porcerősítő szedése.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 07:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: