• Megerőltetés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy sportsérülés kapcsán lenne kérdésem Dr. Bogdán Aurélhez. Egy hónapja részt vettem a hosszútávú triatlon országos bajnokságon amatőrként. Mivel volt problémám chondromalatia patellaevel, fokozatosan edzettem és hála Istennek nem is a térdemmel lett gond. Valószínű a megfelelő bemelegítés hiánya miatt a 3,8km úszás során tehettem rossz mozdulatot - bár nem vettem észre. A kerékpározás 15. km-nél aztán begörcsölt a jobb vádlim, addig semmi gondom nem volt. A versenyt befejeztem, (még 165km kerékpáron és egy maraton futva). Az izmom (ín? szalag?) a jobb térhajlatban azóta is fáj. Aminoerggel és Voltaren kenőccsel kenegetem, pihentetem, azóta nem úsztam és nem futottam, kerékpáron nem jelentkezik a fájdalom (munkába azzal járok). Mit tehetek? Nyújtani próbálom, de nem tudom azzal most jót teszek-e. Már nagyon hiányzik a futás. Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomhúzódás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy egy erőteljesebb húzódás a baj forrása, de az sem elképzelhetetlen a leírt teljesítmény alapján, hogy esetleg egy részleges szakadással állunk szemben. Azt javaslom menjen el egy traumatológiai szakrendelésre, ahol ultrahang vizsgálattal pontosabb diagnózishoz tudnak jutni és a megfelelő kezelést is meg tudják mondani. Addig is pihentesse tovább és használja az elkezdett kenőcsöt is.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 14:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó