• Sportsérülés okozhatja a mellkasfájdalmat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! 23 éves fiú vagyok és 6 éve edzem konditeremben, mindez idáig sérülések nélkül. Körülbelül 3 hete azonban elég erőteljesen fáj a mellkason, kezdetben behatárolhatatlan nagy területen fájt, hol a bordáimnál a hónom alatt, hol a kulcscsontomat éreztem, illetve egy ideig mellbimbó környékét, de egyértelműen nem a nagy mellizmot. Már 1,5 hete kizárólag a szegycsonton középső területén érzek erős fájdalmat. A fájdalom kisugárzik az egész szegycsontomra néha, kötötté téve a nyakizmaimat is. Erős fény alatt egy pár cm-es duzzanat is található pontosan a szegycsonton közepén. Van ok az aggodalomra, vagy csak az izmok eredési pontját húztam meg? Köszönettel: László

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sportsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján a húzódás, megerőltetés a legvalószínűbb. Amit javasolni tudok, hogy 2-3 hétre hagyja abba az edzést, pihenjen, jegelje, borogassa, kenje valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő krémmel. Ha 3 hét alatt nincs jelentős javulás, akkor keressen fel egy baleseti szakrendelést, ahol vizsgálatokkal meg tudják állapítani a pontos diagnózist és a megfelelő terápiát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 21:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 00:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: