• Derékfájás és gyakori vizelési inger.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Panaszaim 7-8 hónappal ezelőtt kezdődtek, gerincfájdalmakkal, nyomásérzékenységgel a hátcsigolyák alsó szakaszán (egy adott pontban, 2 csigolya között) illetve a hátcsigolyák középső részén, mely törzsfordításnál a jobb és baloldali bordáimat fájdalommal tölti el. Éjszakánként felébredek minden fordulásnál, illetve a vizeletürítés miatt. Napközben köhögésnél, tüsszentésnél nyilalló fájdalmam van az adott 2 csigolya között. Nőgyógyásznál jártam az elmúlt időszakban, ő nem talált semmilyen nőgyógyászati gyulladást, ami okozhatná a fájdalmakat. Azóta jártam ezzel szakorvosnál, aki csak legyintett rám egyet, meg sem vizsgált rendesen, mert sok betege volt rajtam kívül... Esetleg ha tudna ajánlani valakit, aki lelkiismeretes orvos, annak nagyon örülnék, mert a mindennapjaimat már régóta befolyásolja ez az állandó fájdalom. Az utóbbi egy hétben 3-szor vettem be fájdalomcsillapítót emiatt. Szeretnék a végére járni a problémának, gyermeket szeretnénk férjemmel de így, ilyen hát illetve derékfájással nem merek nekiindulni a babavárásnak. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a hátfájás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy porckorong problémái vannak, vagy esetleg a gerinccsatorna szűkülete, egyéb szerkezeti eltérése okozhatja panaszait. Ezek eltérő módon, de kezelhetők, sőt akár gyógyíthatóak is. Azt javasolnám Önnek, hogy keressen fel egy idegsebészeti, vagy ortopédiai szakrendelést, ahol különböző vizsgálatokkal meg fogják mondani a pontos diagnózist, illetve a babavállalással kapcsolatban is pontos választ fog kapni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 23., 11:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 00:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: