• Csukló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        gyakran vannak fájdalmaim a vállon, karon túlhasználatból kifolyólag. Az utóbbi években a "teniszkönyök" tünet jelentkezik, el el múlik, újrakijön., egyidejűleg a vállaimban is van hasonló fájdalom, meg ha nagyon keményen dolgozom akkor ínhüvelygyulladás is szokott jelentkezni, ami kis pihentetéssel általában elmúlik. Most két napja ugyanaz a fájdalom érzés jelentkezett a jobb csuklómnál is. Elég erős, magától nem fáj csak bizonyos, konkrét irányba történő mozdulatnál, főleg tárgyak felemelésénél. Egy pohár vizet pl nem tudok most felemelni. Mi lehet az oka? És hogy tudnám eredményesen kezelni kortizonos injekciók nélkül és anélkül hogy le kelljen állnom a munkámmal. A pihentetést most nem engedhetem meg magamnak, és még sok munka vár rám, festőművész vagyok, ma pl tíz képet kell elkészítenem és pont nagy költözés előtt állok. Köszönettel, várom a szakértő véleményét.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csuklófájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján valószínűleg ínhüvelygyulladás, esetleg ízületi gyulladás okozza panaszait. Ennek a legfontosabb gyógyszere a pihentetés, e mellett jegelés, borogatás és gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása szükséges. Ha a pihentetés most nem kivitelezhető, akkor gyors és jelentős javulás nem várható, illetve így a kenegetés sem elég hatékony. Meg kellene próbálni szájon át szedni nem szteroid gyulladáscsökkentőt, amit háziorvosa is fel tud írni. Ha 2-3 hét alatt nem jelentkezik javulás, akkor mindenképpen keressen fel egy baleseti, vagy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 07:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: