• Combizom húzódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne. 2 hete egy edzőmérkőzés során kaptam térddel egy rúgást a combomban,de még mindig nem javul.Másnap kijött egy gyúró szétmaszírozta azt a nagy görcsöt ami a combom 70%-át jelenti.Jónak tünt,de 2 nap múlva csak fájt.Elmentem a kórházba,ahol megvizsgáltak,röntgeneztek és mondták nincs szakadásom csak húzódva van és pihentessem 1 hétig.eltelt több,mint egy hét és nem sok változást érzek.Olyannyira,hogy a még legugolni sem birok a lábamat meg 20 cm-re tudom hajlítani a földtől hátrafelé.Jegelem,kenem,de semmi.Jelenleg ott tartok,hogy még a térdem be is van duzzadva ill. szerintem vizesedve is. Ha tud bármit javasolni nekem kérem válaszoljon.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomhúzódás témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető a combizom zúzódás, de egy kis fokú részleges izomszakadás sem zárható ki. Ezen két sérülésnek a gyógytartalma teljes pihentetés mellett, jegeléssel, borogatással és nem szteroid gyulladáscsökkentő krém alkalmazásával is 3-4 hét. Ezt követően érdemes elkezdeni a fokozatos terhelést, amit a 6. hét végén célszerű a teljes terhelésbe átváltani. Ha ezt követően sincs jelentős javulás, akkor keressen fel ismét egy baleseti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 07:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó