• Orsócsont törés után mikor használhatom a kezem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor!Az orsócsont (radius)proximális végének törését diagnosztizálták nálam.Nem gipszelték be csak felkötötték a karomat .3 hét fizikai kíméletet javasoltak.Az lenne a kérdésem mikor próbálkozhatok a karom használatával ,és így gipsz vagy sín nélkül biztos nem lesz baja?a könyökömet nem tudom kinyújtani,mikortól merjem erőltetni?Válaszát előre is köszönöm Z Emese

        WEBBeteg szakértő válasza a kéztörés témában

        Vizsgálat nélkül illetve a röntgen felvételek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Az, hogy nem alkalmaztak gipszrögzítést, az azért van, mert nincs elmozdulás a törésben, illetve nem jelentős a letört darab. A radius fej töréseknél jelen ismereteink szerint sokkal eredményesebb, ha nem gipszelünk, mert ezáltal elkerüljük a könyök ízület mozgásának beszűkülését. Mivel nincs elmozdulás, így 1-2 hét pihentetés után, fokozatos terheléssel a 4. hét után már a korábbi terheléssel használható a végtag.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 20:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 15:19

        Tudjon meg többet: kéztörés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: