• Mellkasi fájdalmak (szív, tüdő)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy ideje sokszor hirtelen jövő nyomó, szúró érzést érzek a mellkasomban, ami olykor azzal is párosul (illetve van, hogy csak külön ez jelentkezik), hogy lélegzetvételkor még jobban el kezd szúrni és nyilallni. Pár nappal ezelőtt az egyik este nagyon elkezdett fájni, szúrni és nyomni a mellkasom először középtájon, majd inkább a jobb mellem felé éreztem, aztán kicsit enyhült. Feküdni sem volt jó akárhogy, mert ha bármelyik oldalamra is fordultam, újra élesebben éreztem a nyomást. A hirtelen jövő fájdalom csillapodott, de a nyomást, illetve a szúrást a mellkasomban azóta is érzem, persze kisebb- nagyobb kihagyásokkal, de nem múlt el, mint korábbiakban. Olykor-olykor a két lapockám között a hátam is elkezd szúrni, valamint a hónalj alatt is érzem ezt néha. Többnyire jobb oldal felé tolódva érzem ezt, de néha a bal oldalon is előjön, vagy csak ott érzem. Már korábban is voltam ezzel a problémával a háziorvosnál, csak akkor még nem volt ennyire intenzív ez a fájdalom. Kértem beutalót, hogy küldjön el valahová, de azt mondta, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy bármi szív,- illetve tüdőproblémám legyen. Valamint annyit mondott még, hogy valamilyen szindrómám van, azaz azért fáj a mellkasom, mert a bordám porccal érintkezik. A fájdalmaim sajnos nem múltak, beutalót egyik esetben sem kaptam, viszont nem szeretném, hogy nagyobb baj legyen, szeretnék utánajárni a dolognak. Szeretném megkérdezni, hogy utalhat-e nagyobb szív, - illetve tüdőproblémára, ha igen, akkor mi lehet ez, valamint hogyan juthatnék el bármiféle részletesebb kivizsgálásra, ha a háziorvosomtól sehová nem kapok beutalót? Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Leginkább mozgásszervi oka valószínű, reumatológián javasolnék először kivizsgálást, ha a háziorvos nem ad beutalót, akkor magánrendelést tud felkeresni, de ez térítéses ellátás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 17:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó