• Nem gyógyult törés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/Nő! 2010. aug. 14-én félreléptem lépcsőn, 15-én röntgen után a következő diagnózist kaptam: dist.talocrur.et ped.l.s. ante diem l., jegeljem, polcoljam. Mivel az egész lábfejem fáj, de nincs eltörve, ezért szorgosa próbálkoztam járni rajta, kevés sikerrel. Aug.23-án kontrollon rtg. revisio kapcsán törést észleltek, diagnózis: fract.bas. metat. V ps., újabb röntgen nem készült, hosszas gondolkodás után nem kaptam fekvőgipszet, csak járógipszet. Aug.30-i kontrollon ránézés, további szuri, mehetek haza. Szept.9-én terhessé okán ismét nincs röntgen, gipszet levették, terheljem. Szept.28. kontroll: ránézásre semmi gond, mondtam, hogy eléggé fáj még, nehéz járni, és kicsit kiáll a csont, ami elég fájdalmas, semmi gond, annak úgy kell lennie. Egy éve, hogy ez történt. Azóta is gondot okoz reggelente elindulni, a lábfejem külső részén tapinthatóan ás láthatóan kiáll egy kicsi csont, ami bizonyos cipőkben vagy bizonyos dolgok hozzáérése esetén fájdalmas. Az utóbbi néhány hétben emellett a a talpam is fáj, éles hasító fájdalom, különösen reggel rossz, és ha lapos vagy nem zárt cipőben vagyok, csak a törött lábamon. A fájdalom a puha talpéi részben egész a nagy lábujjig húzódik. Kérdéseim: - Elképzelhető-e, hogy a törés nem jól forrt össze? - Normális-e, hogy ennyi idő után is fáj? -A másik fájdalom esetleg lúdtalp vagy egyéb miatt lehet-e? -Keressek-e fel orvost? - Gipsz vagy egyéb rögzítés segítene-e? Úgy érzem, ha rögzítve van a talpam-bokám, akkor kevésbé fáj, leeht pihentetés jó tenne? köszönöm, üdvözlettel T.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábtörés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy rosszul forrt össze a törés, vagy össze sem forrt, és egy ún. állízület képződött, amiben mozgás van és ez okoz panaszokat. Elvileg ha rendesen gyógyult már régen nem kellene, hogy panaszos legyen. Mindenképpen keressen fel egy traumatológiai szakrendelést. Nagy valószínűséggel gipszrögzítés már nem jön szóba, nagy valószínűséggel műtétre fog sor kerülni, de bővebbet a vizsgálat után fognak Önnek mondani.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 07:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 20:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: