• Térd panasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/Nő Szeretném megkérdezni, hogy három hónappal ezelőtt MR röntgen műtéti fémterméket talált a térdembe. A kontroll röntgen nem mutatott ki semmit. Kérdésem az lenne lehetséges-e hogy a MR tévedett. Mikor készült a felvétel a hölgy szólt, hogy észlelt valamit a lábamba, még a gépet is megnézte nem-e maradt valami idegen test a gép körül.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        A fém testek mindig egyértelmű röntgenárnyékot adnak, így nehéz elhinni, hogy ne venné észre. Az MRI vizsgálat során a nagy mágneses tér miatt ezen féket vagy kiszakította volna a testéből a gép, vagy jelentősen felforrósította volna. Így látatlanban úgy gondolom, hogy ha van egyáltalán valamilyen idegentest, műtét utáni idegen anyag a térdében, az nem fém (pl varrat csomója, műanyag kapocs, műanyag csavar.). Az is elképzelhető, hogy csak a kép alkotásakor képződött műtermékről van szó, és nincs is semmi a térdében.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 19:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 23:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: