• 3 éve tartó, erős hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 36 éves nő vagyok, 15kg súlyfelesleg van rajtam. 3éve szenvedek a pokoli erős hátfájásomtól. Minden hajnalban erre ébredek, kb 5-6 óra alvás után, így nagyon fáradt vagyok már. Kénytelen vagyok részletekben aludni. Akkor múlik el, ha járkálni kezdek, vagy felülök, de kb 1óra múlva. A lapockámtól lefelé egy arasznyi mélységben érzem leginkább, de gyakran egy teljes gyűrűben érzem a fájdalmat, tehát elől, oldalt is. Mintha még levegőt is alig kapnék. Voltam már orvosnál, kisfokú spondylosis-t állapítottak meg a röntgen alapján. De voltam tüdőgondozóban, hasi ultrahangon is, itt minden rendben volt. Nagyon kérem, adjon tanácsot, hogy mit csináljak és ne küldjön további vizsgálatokra! Mi történik velem?? Ez már örökké így marad? A fájdalomcsillapítók fél óráig hatnak.. Mit tehetek?? Nagyon várom a választ! Köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a hátfájás témában

        Vizsgálatok nélkül nem tudok pontos választ adni. A spondylosistól önmagában nem kellene ilyen fájdalmainak lenni. Nagy valószínűséggel porckorong problémája is lehet, illetve lumbágója is lehet. erre pontos választ csak MRI, vagy CT vizsgálat alapján lehet adni. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy keressen fel egy ideggyógyászati vagy idegsebészeti szakrendelést, ahol a megfelelő vizsgálatokat követően a megfelelő terápiát is be tudják állítani. Addig is izomlazító és nem szteroid gyulladáscsökkenő szedése indokolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. augusztus 16., 18:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: