• Nyaki gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Állandónyaki fájdalmaim voltak de fiatal korom óta rengeteget dolgozom, keveset pihenek és van 3 gyermekem. Jelenleg álló munkát végzek 12óra magassarkúban, folyamatos mozgásban hol éjjel hol nappal.Nagyon megterhel fizikailag is és idegileg is. Gyengének fáradtnak érzrm magam. a súlyosabb probléma egy hete kezdődött, alsó koponyarészből induló fejfájás , váll, nyak fájás, kézgyengülés, kéz zsibbadás, végig, nyak váll merevség , égő fájdalom. MR vizsálat eredménye: kiegyenesedett nyaki lordosis, spondylosis, uncovertebralis és kisizületi arthrosis. Polydiscopathia. C.III-IV-ben keskeny körkörössubligamentalis protrusio, CIV-V-ben myelumot enyhén modeláló, comprimáló porrckorongsérv, bal dominanciával a gyökök komprimáltak.CV-VI-ban valamivel keskenyebb az elülső liquotreret szűkítő myelumot enyhén modeláló de nem comprimáló porckorongsérv. CVI-VII-ben medalis subligamentalis protrusio. Bent tartottak a kórházban, infúziós kezelést kaptam, 6 nap múlva kiengedtek. Jelenleg gyógyszereket kapok.Apranax, Mydeton,Contramal. Egy mási kórházba elküldték az MR eredményt ott az idegsebész azt mondta ezt nem kell műteni. Ön szerint ez így jó. Nekem dolgoznom kell. Nem pihenhetek. Egyedül vagyok stb... Ez helyrejön, egy-két héten belül tudok dolgozni, újra előjön, nem lenne jobb ha más orvoshoz is elmennénk és kihajtanám a műtétet? Mit tehetek?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a nyaki gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! Én megértem, hogy Ön nehéz helyzetben van a munkája miatt, de ez egy "vészhelyzet", melyre nem számíthat az ember, de muszáj lesz rászánni az időt, energiát. A műtét nem mindig ad 100%-osan jó eredményt, ha az idegsebész azt mondta, hogy jelenleg nem tartja szükségesnek, akkor inkább vesse alá magát a reumatológiai kezeléseknek, és csak ha azok teljesen eredménytelenek, akkor kell továbblépni a műtét irányában.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. augusztus 13., 10:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: